Şehit Mehmet Ali Horoz’un vasiyeti yerine getirildi

AA

Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşmüş, ve vasiyetinde bir Afrika ülkesine su kuyusu açtırılmasını istemişti..

Şehidin vasiyeti gerçekleşti..

Üniversite eğitimi için geldiği Kahramanmaraş’a yerleşen 30 yaşındaki Azerbaycanlı Tural Şahbazlı, Kurban Bayramı tatili için ülkesine gittiği sırada, Piyade Astsubay Çavuş Horoz’un şehit olduğunu ve bir Afrika’da ülkesinde su kuyusu yaptırılması vasiyetinin bulunduğunu öğrendi.

Su kuyusuna şehidin adı verildi

Azerbaycan’daki ailesiyle istişare eden Şahbazlı, Afrika’nın Kamerun bölgesinde yaptırdıkları ve bitme aşamasına gelen su kuyusuna şehit Horoz’un ismini verme kararı aldı.

Şehidin babasını ziyaret etti

Türkiye’ye dönen Şahbazlı, şehit Horoz’un ailesini ziyaret ederek, hem taziyelerini iletti hem de tamamlanan su kuyusuna Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz’un adını verdikleri videoyu şehit babası Kalender Horoz’a izletti.

“Evladımın vasiyetini yerine getiren tüm din kardeşlerimden Allah razı olsun”

Şehidin babası Kalender Horoz, gazetecilere, Türkiye’nin her tarafından oğlunun vasiyetini yerine getirenlere teşekkür ederek, şu ifadeleri kullandı:

Evladımın vasiyetini yerine getiren bütün din kardeşlerimden Allah razı olsun. Türkiye’nin her bir tarafından oğlumun vasiyetini yerine getirdilerse hepsinden Allah razı olsun. Oğlumun adına yapılan su kuyusunun görüntülerini izledim o mutluluğu sadece ben bilirim. Allah o topraklarda yaşayanları susuz vatansız bırakmasın. Allah’ım herkesin hayırlılarını kabul eder inşallah. Oğlumun vasiyetini yerine getiren herkese teşekkür ederim.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx