Savunmada yeni ihracat rekoru

Savunma ve Havacılık Sanayii İhracatında Yeni Rekor!

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Haluk Görgün, Nisan ayında, savunma ve havacılık sanayiinin yüzde 54 artışla 539 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini duyurdu. Görgün, bu başarıyı “Savunma ve Havacılık Sanayii İhracatında Yeni Zirve” başlığı altında açıkladı.

2025 yılı Nisan ayında, savunma ve havacılık sektörü yüzde 54 artışla 539 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Yılın ilk dört ayında ise ihracat yüzde 67 artarak 2 milyar 238 milyon dolara ulaştı. Son 12 aylık dönemde ise toplamda yüzde 42’lik bir artışla 7 milyar 635 milyon dolarlık ihracat gerçekleşti. Bu rakamlar, stratejik adımlarla desteklenen ve kararlılıkla yürütülen bir yükselişin sonucudur.

Savunma Sanayii Başkanlığı olarak, yüksek teknolojiye dayalı, katma değeri yüksek ürünlerle ihracatın sürdürülebilirliğini sağlamak için çaba harcamaktayız. Hem büyük ölçekli firmaların hem de KOBİ’lerin katkılarıyla bu başarı zincirini daha da güçlendireceğiz. Böylece milli teknolojilerin güçlenmesine katkı sağlayarak ülkemizin büyümesine destek olmayı sürdüreceğiz.

Emeği geçen tüm sanayicilere, çalışanlara ve paydaşlara teşekkürlerimizi sunuyor, bu başarıyı kutluyoruz. Geleceğe yönelik çalışmalarımızı durmaksızın sürdürerek, büyümeye ve gelişmeye devam edeceğiz.

Related Posts

İhracatta nisan ayında geçen yıla göre artış

Uludağ İhracatçılar Birliği UİB’nin 2025 Nisan ayı ihracat rakamları açıklamasına göre nisan ayında ihracatı 3,2 milyar dolar olan UİB’nin, yılın ilk 4 aylık ihracat tutarı da 13 milyar 65 milyon 358 bin dolar oldu.

OPEC üyesi 8 ülke üretim artışı planını hızlandırdı

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubu üyesi 8 ülke, haziranda bir önceki aya göre günlük 411 bin varil üretim artışına gidecek.

Suriye’den Türkiye’ye enerji alanında yatırım çağrısı

Suriye Enerji Bakanı Muhammed el-Beşir, Türk şirketlerine ülkesinin enerji sektörüne yatırım çağrısında bulunarak, “Suriye’de enerjinin her alanına yatırım yapılabilir. Arama, sondaj, rafinaj, iletim, hatları ve santrallerin rehabilitasyonu, rafinerilerin yeniden inşası ve madencilik alanında çalışma imkanları mevcut” dedi.

Zirai dondan etkilenen ağaçlarda budama ve sulama işlemlerine dikkat edilmeli

Tarım ve Orman Bakanlığı, 34 ilde 16 meyve türünü etkileyen zirai don olayının ardından ağaçlara nasıl bakım yapmaları gerektiğine dair çiftçilere öneri ve uyarılarda bulundu.

Yurtdışı sitelerinden alışverişlerde kişisel bilgi paylaşımına dikkat çekildi

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, yurtdışı sitelerden alışverişlerde hem kişisel bilgilerin hem de banka bilgilerinin kaydedildiğini belirtti.

Çiftçi fiyat sormaya bile korkuyor: Hibe de yetmiyor, satış da yok!

Osmaniye’de tarımsal alet satışı yapan esnaf Mehmet Demir, çiftçinin alım gücünün dibe vurduğunu söyledi. “Fiyat artışları, gelir kaybı ve düşük kazançlar hem çiftçiyi hem bizi bitirdi” diyen Demir, Tarım Bakanlığı’nın teşviklerinin bile karşılık bulmadığını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir