Sağlık çalışanlarında yönetmelik değişikliğine tepki! 14 Mart’ta iş bırakacaklar

Sağlık Çalışanlarından Yönetmelik Değişikliğine Tepki: 14 Mart’ta İş Bırakacaklar

Ankara (İGFA) – Sağlık emekçileri, yapılan değişikliklerin sağlık çalışanlarının haklarını ve iş koşullarını geliştirmek yerine kötüleştirdiğini savundu.

Sahim-Sen Genel Başkanı Özlem Akarken, bugün Resmi Gazete’de yayımlanan değişikliklerin aile sağlığı çalışanlarını zora sokan düzenlemeler içerdiğini iddia etti.

“Bu yönetmelik, sağlık çalışanlarını daha fazla yük altına sokacak ve hastaların daha nitelikli sağlık hizmetine erişmelerini engelleyecek” diyen Akarken, “Sağlık Bakanlığı, sağlık emekçilerinin taleplerine kulak tıkamaya devam ediyor. Bu değişiklikler, bizleri zor koşullarda çalışmaya zorluyor ve sağlık hizmetlerine erişimi kısıtlıyor.” şeklinde konuştu.

Sahim-Sen’in Kasım ayında başlattığı hak mücadelesine devam edeceğini ve bu mücadelede sağlık emekçilerinin ve nitelikli sağlık hizmeti için vatandaşların yanında olacağını vurguladı. Akarken, meslek onuru ve vatandaşların sağlığı için mücadele ettiklerini belirterek, halkın desteğiyle sağlığı hak olarak görmek ve bu alandaki eşitsizlikleri ortadan kaldırmak için mücadele edeceklerini söyledi.

14 Mart’ta İş Bırakma Eylemi Yapılacak

Sahim-Sen Genel Başkanı Özlem Akarken, sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nda iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurdu. Eylemin tüm Türkiye’deki sağlık çalışanlarının ve vatandaşların katılımıyla büyük bir kitlesel eyleme dönüşeceğini belirten Akarken, “Bu mücadele, sağlık çalışanlarının hakları için olduğu kadar, halkımızın eşit, ücretsiz ve kaliteli sağlık hizmeti alması için de kritik öneme sahiptir. Taleplerimiz gerçekleşene kadar eylemlerimiz devam edecek.” dedi.

Akarken, sağlık emekçilerinin taleplerini şöyle sıraladı:

  • Kamusal sağlık hizmetlerinin fiziki ve tıbbi donanımının kamu tarafından sağlanması.
  • Aile sağlığı merkezlerinin sayısının hekim başına 2.000 nüfusu aşmayacak şekilde artırılması.
  • Aile sağlığı merkezlerinde güvencesiz ve kadrosuz istihdamın son bulması.
  • Sağlık çalışanlarının maaşlarının emekliliğe yansıyacak tek kalemden oluşan bir maaş sistemi oluşturulması.
  • Sağlıkta şiddetle mücadele edilmesi ve sağlık çalışanlarının güvenliğinin sağlanması.
  • Görev tanımlarının güncellenmesi.
  • Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavının düzenli yapılarak personel ihtiyacının giderilmesi.
  • Söz verilen kadroların açılarak atamaların yapılması.
  • Üniversite kontenjanlarının ihtiyaca göre ayarlanması.

Related Posts

İran şalteri indirdi: Kamuya perşembe tatili

İran’ın kuzeyindeki Erdebil eyaletinde devlet daireleri enerji tasarrufu çerçevesinde perşembe günleri kapalı olacak.

DİSK ve belediye imzaladı, en düşük işçi maaşı 42 bin 287 TL oldu

Narlıdere Belediyesi ve DİSK’e bağlı Genel-İş 4 No’lu Şube arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varıldı, imzalar atıldı. Buna göre, en düşük işçi maaşı bekar çalışanlar için aile yardımı ile birlikte 42 bin 287 TL, evli çalışanlar için 43 bin 131 TL oldu. Belediye Başkanı Erman Uzun, “Her iki tarafın da yapıcı ve olumlu yaklaşımıyla uzlaşmayla sonuçlanan toplu iş sözleşmesi görüşmelerimiz çalışma arkadaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olsun” dedi.

Metroda ilginç ceza: Dev bitki genç kadına pahalıya patladı

Paris’te yaşayan 24 yaşındaki Salomé adlı genç bir kadın şehri sarsan bir olayın odağında yer aldı. Cumhuriyet (République) Metro İstasyonu’nda, yanında taşıdığı büyük bir kuş cenneti (bird of paradise) bitkisi nedeniyle 150 dolar para cezası kesilen …

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmelerde CHP’lilerden pankartlarla protesto: ‘Turp Radyo Televizyonu’

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Bazı Kanunlar ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmelerinde, TRT’ye ilişkin düzenlemelere CHP milletvekilleri tepki gösterdi.

Son dakika… Marmara’da deprem

Son dakika… Kandilli Rasathanesi’nin aktardığı bilgiye göre Marmara’da 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Gazze’de anneler çaresiz: Minik bedenler göz göre göre eriyor

Terör devleti İsrail’in, 2 Mart’tan bu yana hiçbir insani yardımın girişine izin vermediği Gazze’de yüksek derecede açlık yaşanıyor. Gıdaya erişemeyen, ilaç bulunmadığı için tedavi olamayan ve bir deri bir kemiğe dönen çocuklar hayata veda ediyor. Yetersiz beslenme kaynaklı 70 bin çocuk tedaviye muhtaç. 5 yaş altı en az 3 bin 500 çocuk ise açlıktan ölümle pençeleşiyor.