OPPO’dan yapay zeka hamlesi: Oppo Find X7 Ultra ve Reno 12 tanıtıldı!

OPPO UltrAvatar ve UniVs başta olmak üzere çok sayıda yenilikçi AI telefon özelliğini konferansta sergiledi. 

Dünyanın önde gelen akıllı telefon markası OPPO, küresel bir etkinlik olan CVPR 2024’te (Conference on Computer Vision and Pattern Recognition) çok sayıda yenilikçi yapay zekâ telefon özelliğini sergiledi. Firma, yapay zekâ destekli telefonları daha da geliştirmek ve yaygınlaştırmak için çalışmalarını yoğun biçimde sürdürüyor. 

Yapay zekâ özellikleriyle birlikte sergilenen amiral gemisi ürünü Find X7 Ultra, OPPO’nun bugüne kadarki en gelişmiş AI telefonu olarak ortaya çıkıyor.

Şu anda piyasada bulunan en gelişmiş hesaplamalı fotoğrafçılık sistemi olan OPPO HyperTone Görüntü Motoruna sahip olan OPPO Find X7 Ultra’nın minimum hesaplama alanıyla olağanüstü fotoğraflar üretmesini ve her çekimi bir başyapıta dönüştürmesini sağlıyor.

YAPAY ZEKÂ ÖZELLİKLERİNE SAHİP 50 MİLYON OPPO TELEFON GELİYOR

2024 yılı başında OPPO Yapay Zekâ Merkezi’ni kuran şirket, stratejik olarak kaynaklarını yapay zekâ yeteneklerini geliştirmeye yönlendirdi. Bu girişim, OPPO’nun çeşitli yapay zekâ alanlarındaki araştırmalarını entegre edip güçlendirirken aynı zamanda en üst düzey yapay zekâ telefon deneyimini sunmayı da hedefliyor.

Haziran 2024 başında OPPO, AI telefonlarını herkes için erişilebilir hale getirme stratejisini resmi olarak duyurdu ve yıl sonuna kadar yaklaşık 50 milyon OPPO akıllı telefonunun AI özellikleriyle donatılmasını hedeflediğini açıkladı.

CVPR’ye her yıl katıldıklarına ve özellikle 2024’te önemli başarılar elde ettiklerine dikkat çeken OPPO Yurtdışı Pazarlama, Satış ve Satış Sonrası Hizmetler Başkanı Billy Zhang şunları söyledi: “Yapay zekâ bizim için her zaman önemli bir yatırım alanı oldu. Yapay zekalı telefonların önemli bir teknoloji trendi olması, kullanıcı deneyimini bir kez daha yenilikçi hale getirmemize olanak tanıyor. CVPR’ye katılımımız aynı zamanda OPPO’nun AI telefon alanındaki güçlü taahhüdünü ve kararlılığını vurguluyor ve AI ile ilgili alanlardaki en son ilerlemelerimiz hakkında küresel ortaklarımızla fikir alışverişinde bulunmak için mükemmel bir platform sağlıyor.”

OPPO TELEFON SEKTÖRÜNDEKİ YAPAY ZEKÂ TEKNOLOJİSİNE KRİTİK ADIMLAR ATIYOR

Bu yıl, OPPO Araştırma Enstitüsü ve Ar-Ge ekipleri, CVPR’de sunmak için 11 makale seçti. Bu makaleler görüntü restorasyonu, dijital insan oluşturma, video segmentasyonu, dinamik hareket yakalama, dinamik sahne görüntü sentezi, çoklu görüş 3D nesne algılama ve 3D oluşturma gibi önemli araştırma alanlarını kapsıyor. Tüm bu özellikler AI telefonlarda en yenilikçi özelliklerin bazılarını vurguluyor. OPPO, sürülebilir 3D sanal insan yaratma yöntemi UltrAvatar’ı da konferans esnasında tanıttı.

UltrAvatar, dağınık renk çıkarma modeli ve özgünlük güdümlü doku yayma modeli kullanarak tek bir görüntüden veya bir metin satırından sürülebilir 3D sanal insanlar üretebiliyor. Gerçek insan özelliklerinden ayırt edilemeyen bu sanal insanlar, bir kişinin yüzündeki ten rengi ve dokusunun her santimini yakalayan ve sanal etkileşimlerin gerçekçiliğini önemli ölçüde artıran bir düzeye ulaşabiliyor.

Bir diğer önemli katkı olan UniVS, video segmentasyonu için endüstrinin ilk evrensel büyük modelini sunmaktadır. Bu model, belirli bir kategorideki tüm nesnelerin segmentasyonuna izin vererek ve hedeflenen segmentasyon için metinsel açıklamalara yanıt vererek çeşitli gerçek dünya video segmentasyon ihtiyaçlarını benzersiz bir şekilde karşılıyor. Konferansta seçilen bu makaleler yalnızca yapay zekadaki en son gelişmeleri anlatmak ile kalmıyor, aynı zamanda OPPO’yu mobil endüstriyi yapay zekâ odaklı çağa iten bir lider olarak konumlandırıyor.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx