İktidar Medyası Mavi Marmara’yı Unuttu

İsrail ablukasındaki Gazze’ye insani yardım götürmek için yola çıkan Mavi Marmara Gemisine yapılan saldırının üzerinden 14 yıl geçti. Uluslararası krize sebep olan saldırının 14. yılında AKP medyası bu olayı görmedi. İktidara yakın basından sadece Yeni Akit’in yer verirken diğer medya organlarında Mavi Marmara’ya ilişkin herhangi bir habere rastlanmadı.

MAVİ MARMARA’DA NE OLMUŞTU?

İHH önderliğinde 22 Mayıs 2010’da İstanbul Sarayburnu’ndan yola çıkan Mavi Marmara Gemisi önce Antalya’ya gitti. 28 Mayıs 2011 tarihinde uluslararası camiadan yolcuları ile beraber Akdeniz’e açılan gemi 30 Mayıs 2011 saat 22.00 itibariyle İsrail tarafından önce tacize ve gece yarısından sonra ise silahlı baskına uğradı. Çıkan arbede de hedef gözetmeksizin ateş açan İsrail askerleri 9 Türk vatandaşını öldürdü. Saldırı da 56 gönüllü ağır yaralandı. Ağır yaralılardan bir tanesi ise olaydan sonra bir yıl komada kaldı ve hayatını kaybetti.

ERDOĞAN ‘BANA MI SORDUNUZ’ DEMİŞTİ

Olaydan sonra İsrail-Türkiye ilişkileri durduruldu. İki ülke daha sonra ilişkilerin normalleştirilmesi görüşmelerinde bulundu. İsrail’in özür dilemesi ve mağdur ailelere tazminat ödemesinin ardından ilişkiler yeniden kuruldu. İki ülke arasındaki anlaşmayı eleştiren İHH yetkililerine karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’deki iftar yemeğinde “Siz kalkıp da Türkiye’den böyle bir yardım götürmek için günün başbakanına mı sordunuz” cevabı vermişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx