IDF, “7 Ekim’den bu yana en ölümcül saldırılardan biri” olarak tanımladı, 8 askerinin öldüğünü duyurdu

T24 Dış Haberler

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), 8 askerinin Gazze’nin güneyindeki Refah kentinin batısında öldürüldüğünü açıkladı ve olayı, “7 Ekim’den bu yana askerlerinin karıştığı en ölümcül olaylardan biri” olarak tanımladı. 

IDF olayın halen incelenmekte olduğunu ancak ilk bulguların, Tel el Sultan’ın kuzeybatı kesiminde “terörist altyapıyı” hedef alan bir operasyon sırasında bir konvoyun parçası olarak askerleri taşıyan bir zırhlı aracın patlamayla vurulduğunu gösterdiğini söyledi.

IDF Sözcüsü Daniel Hagari, düzenlediği basın toplantısında “Şu anda elimizdeki bilgilere göre konvoydaki istihkam araçlarından biri, bölgeye yerleştirilen patlayıcı cihazlardan ya da tanksavar füze ateşinden kaynaklandığı anlaşılan bir patlamaya karıştı” dedi.

IDF ayrıca ilk patlamanın araçtaki patlayıcı maddelerin infilak etmesiyle daha da şiddetlenip şiddetlenmediğini de araştırıyor.

Hagari, “Tüm bunların olmaması gerekiyordu ve bu nedenle olay inceleniyor” dedi.

İsrail ordusu, hasarın büyük olduğunu ve ölenlerin cesetlerini tespit etmenin zor olduğunu da açıkladı. 

Hamas’tan açıklama 

Hamas’ın askeri kanadı El Kassam Tugayları, güneydeki Refah kentinin batısında yer alan Tal al-Sultan’da faaliyet gösteren “düşman araçlarına karşı bir pusu gerçekleştirdiğini” açıkladı. 

Militan grup, askerî bir buldozeri hedef aldığını, buldozerin alev aldığını ve kurtarma birlikleri geldiği sırada zırhlı bir personel taşıyıcıyı füze saldırısıyla vurduğunu iddia etti.

İsrail ölen askerlerden birinin İstihkâm Taburu’nda Bölük Komutan Yardımcısı olan Yüzbaşı Wassem Mahmoud olduğunu açıkladı. Diğer yedi askerin isimleri henüz açıklanmadı.

Netanyahu’dan açıklama

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ölümlerden duyduğu “derin üzüntüyü” dile getirerek düşmanı “iğrenç ve cani” olarak tanımladı ancak savaş hedeflerine sadık kalma sözü verdi.

Netanyahu, “Ağır ve sarsıcı maliyetine rağmen savaşın hedeflerine sadık kalmalıyız: Hamas’ın askeri ve hükümet kabiliyetlerini yok etmek, kaçırılan tüm esirlerimizi geri vermek, Gazze’nin artık İsrail için bir tehdit oluşturmayacağından emin olmak ve hem kuzeyde hem de güneyde yaşayan halkımızı güvenli bir şekilde evlerine geri döndürmek” dedi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx