Google Gemini Yıl Sonunda iOS 18’e Eklenebilir

Haziran ayındaki WWDC 2024 geliştirici etkinliğinde Apple, OpenAI ChatGPT hizmetini Apple Intelligence ile birlikte iOS 18, iPadOS 18 ve macOS Sequoia için entegre ettiğini duyurdu. Şimdi ise Bloomberg’den Mark Gurman Power On bülteninde Apple’ın, Google yapay zeka sohbet robotu Gemini’yi de bu yılın sonlarında iOS 18’e entegre etmek için Google ile işbirliği yaptığını ileri sürdü. Bu entegrasyonun Apple Intelligence’ın bu sonbahardaki lansmanının bir parçası olması bekleniyor.

Gurman şunları söylüyor: “Google veya Anthropic ile bir Apple anlaşmasına gelince, en azından ilkinin Apple Intelligence’ın bu sonbaharda piyasaya sürülmesi sırasında duyurulmasını bekliyorum.”

Apple’ın benzer bir entegrasyon üzerinde Anthropic ile de çalışırken OpenAI ve ChatGPT entegrasyonu konusunda sabit kalmadığı ortaya çıkıyor.

Bloomberg ayrıca, Apple ve Meta’nın Llama sohbet robotunu Apple cihazlarına entegre etme konusunda ortak çalışmasının beklenmediğini doğruladı. Bunun nedeni büyük olasılıkla Apple’ın Meta’nın gizlilik uygulamalarına ilişkin endişeleri de dahil olmak üzere çeşitli faktörlerden kaynaklanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx