Canlı yayında açıkladı: MHP’nin rahatsız olduğu konu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP ile CHP arasındaki yumuşama sinyallerine MHP’nin samimi desteği olduğunu söyleyerek eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayeti ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu.

MHP’ye ve ‘ülkücü camiaya’ yönelik itibar suikastı olduğunu belirten Bahçeli, bu tür girişimlerin iç huzur ve barış ortamını zehirlemeye yönelik olduğunu vurgulamıştı. Bahçeli, 1 Temmuz’da yapılacak duruşmada MHP’nin mutlaka hazır bulunacağını ve Türk yargısının huzurunda hesaplaşacağını ifade etmişti.

RAHATSIZ OLDUKLARI KONU NE

Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük, TGRT Haber’deki Medya Kritik programında MHP’li üst düzey isimlerle görüştüğünü söyledi. Görüşmesinde MHP’li yetkililerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhalefet liderleriyle görüşmelerine itiraz etmediklerini, ancak Ayşe Ateş ile yapılan görüşmeden çıkan bazı mesajlardan rahatsız olduklarını belirtti.

Gazeteci Cem Küçük’e konuşan MHP’li kurmaylar, partilerinin her zaman AKP’ye desteklediğini ve kendilerini yük gibi görmenin haksızlık olduğunu dile getirdiler. MHP’li isimler aynı zamanda AKP içinde memnun olmayanların varlığından haberdar olduklarını ve bu durumun hal ve hareketlerden anlaşıldığını ifade etti.

Cem Küçük’ün açıklaması şu şekilde:

“MHP cenahının, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Özgür Özel’le, Meral Akşener ile hatta DEM Parti ile görüşmesine bir itirazı yok. MHP bunu dert etmiyor ama Ayşe Ateş ile yapılan görüşmeden çıkan bazı mesajlardan rahatsızlar. MHP’liler, ‘Ben partimin arkasındayım, bir şey de beklemedik, her yerde AK Parti’yi destekledik ama AKP içinde memnun olmayanları mı dinleyecekseniz yoksa bizi mi dinleyeceksiniz?” diye soruyor.

“YÜKMÜŞÜZ GİBİ…”

Bunu ben MHP’li bazı isimleri sordum. ‘AKP’de memnun olmayanlar var mı?’ diye sordum. Bana ‘Var. Hal ve hareketlerden anlaşılıyor. Sanki biz AKP’ye yükmüşüz gibi davranılıyor’ dediler. MHP ile yol yürünecek mi yürünmeyecek mi bunu merak ediyorlar.

Sinan Ateş mevzusunda da ‘Bizim sırtımızda yük var gibi davranılıyor. Erdoğan’ın görüşü bizim için önemli’ diyorlar. Sinan Ateş olayını sordum. ‘Ortada bir cinayet var. Bu cinayet sizinle mi ilgili’ dedim. Olcay Kılavuz’u da sordum. Bana ‘İsmi geçenleri haberi bile yok’ dediler. Bana 22 kişinin tutuklu olduğunu söyleyerek, ‘tetikçi içerde, azmettiren içerde. Çıkıp ona sorsunlar’ dedi. Ülkücü hareket bu cinayeti işlemiş gibi davranıldığı konusunda bir düşüncesi var.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx