AKP’de Bomba Kulis: Önce Yukarıda Oturanların Değişmesi Şart!

AKP’de yerel seçimlerin ardından parti yönetiminde değişiklik olacağı beklentisi, kongrenin 2025 yılına ertelenme olasılığıyla karşılanıyor. Ancak, bu durum bazı AKP’lilerin tepkisini çekti.

Türkiye Gazetesi’nde yer alan habere göre, AKP Genel Merkez yönetimi, kongrenin 2025 yılında toplanmasını öngören bir taslak takvim hazırlamış olsa da henüz resmi bir karar alınmamış durumda. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, takvim konusunda ikna edildiği belirtiliyor. Ancak, değişim sürecinin zaman içinde gerçekleşmesi önerisi, Kızılcahamam kampına katılan bazı parti üyeleri arasında tepkiyle karşılandı.

‘TARTIŞMALARI 2025’TE BİTİRMEK LAZIM’

Toplantılarda, kongrenin 2025’e ertelenmesine ilişkin değerlendirmeler yapıldı. “Kongrenin 2025’e bırakılmaması lazım. Değişim olacaksa bu geciktirilmemeli, zamanlaması önemli. Fazla bekletilirse de sıkıntı olur. Sonuç alınamaz. Kongre ertelenerek, değişim alttan yukarıya doğru yapılmak isteniyor. Böyle şey olmaz. Önce yukarıda oturanların değişmesi lazım” denildi.

AKP yönetimi ise kongrenin bir yıl sonraya bırakılmasını savunuyor. Bu konuda yapılan değerlendirmelerde, “Bu yıl kongre yapılırsa, 2028 yılına kadar (3 yıllık süre nedeniyle) yeni bir kongre sürecine daha girmemiz lazım. Seçim öncesinde kongre tartışmaları bizi olumsuz etkiler. Bu nedenle, kongreyi 2025 yılında yaparsak, yeni vitrin ve yeni kadro AKP’yi 2028 seçimine götürür. Zaten seçimlerin 2027 yılında yapılması ihtimali de yüksek. Bu nedenle iç tartışmaları, kongre tartışmalarını 2025 yılında bitirip, önümüze bakarız” şeklinde açıklamalar yapıldı.

Cumhurbaşkanına sunulan taslak takvime göre, bu sonbaharda ilçelerden başlayarak kongre sürecinin başlatılması, 2025 yılının mayıs veya eylül ayında ise büyük kongrenin yapılması öngörülüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx