Bu hastalığın kadınlarda görülme oranı şaşırtıyor

Kadınlarda İdrar Kaçırma Sorunu ve Tedavi Yöntemleri

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Ülkü Mete Ural, idrar kaçırmanın kadınlarda kontrol edilemeyen bir durum olduğunu ve fiziksel-psikolojik sorunlara neden olduğunu belirtti. Bu durumun sosyal yaşamı kısıtladığını, hijyen sorunlarına yol açtığını ve kadınların özgüvenini etkilediğini söyledi. İdrar kaçırmanın yaşla birlikte sıklığının arttığını vurgulayan Ural, özellikle orta yaş ve üzerindeki kadınlarda sıkça görüldüğünü ifade etti. Orta yaş üzerindeki her 2 kadından 1’inin idrar kaçırma sorunuyla karşı karşıya olduğunu belirtti.

‘Farklı Tipleri Var, Tedavi Buna Göre Değişiyor’

Prof. Dr. Ülkü Mete Ural, idrar kaçırmanın farklı türleri olduğunu ve doğru tanının önemli olduğunu belirtti. Stres tipi inkontinansın karın içi basıncını artıran durumlarda, sıkışma tipi inkontinansın ise aniden gelen tuvalet ihtiyacıyla karakterizedir. Miks tip inkontinansın ise her iki tipin bir arada görüldüğünü açıkladı.

‘Doğru Tanı, Doğru Tedavi İçin Şart’

Hastalarda detaylı bir değerlendirme yapılması gerektiğini belirten Ural, hastanın öyküsünün, kullandığı ilaçların ve ek sağlık problemlerinin değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, yapılan tetkikler ve fizik muayene sonucunda uygun tedavi yönteminin belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

‘Tedavi Mümkün, Çözüm Çok Yönlü’

İdrar kaçırmanın tedavi edilebilir bir sorun olduğunu belirten Prof. Dr. Ülkü Mete Ural, yaşam tarzı değişiklikleri, diyet düzenlemeleri, pelvik taban kaslarını güçlendirici egzersizler, medikal tedaviler, cerrahi seçenekler, PRP ve lazer uygulamalarının tedavi sürecinde kullanılabileceğini ifade etti. Erken başvuru ve doğru tedavi yöntemi ile hastaların konforlu bir yaşama kavuşabileceğini belirtti.

Related Posts

Demansa neden olan 15 farklı yaşam tarzı belirlendi

İngiltere’de yapılan bir araştırmada, erken yaşlarda demansa neden olan 15 farklı yaşam tarzı belirlendi.

Vücudunuzu içten içe tüketiyor olabilir! Bu eksiklik çok tehlikeli

İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Merve Güner, kalsiyum eksikliğinin kalp ritim bozuklukları, kas kasılmaları ve nöbet gibi hayati risklere yol açabileceğini söyledi. D vitamini ve beslenmenin önemine dikkat çekti.

Dışkınızda gördüğünüz bu işaret doktorları endişelendiriyor!

Dışkınızın görünümü, sindirim sağlığınız hakkında hayati bilgiler verebilir. Ancak çoğu zaman göz ardı edilen veya konuşulmaktan kaçınılan bu durum, bazı ciddi sağlık sorunlarının erken belirtilerini ortaya koyabilir. Gastroenterologlar, özellikle dışkıda kan, renk veya şekil değişiklikleri gibi belirtilerin ciddiyetle değerlendirilmesi gerektiğini belirtiyor.

Burnunuz sürekli kaşınıyorsa dikkat!

Mevsimsel belirtilerle karıştırılan bahar alerisi, aslında yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyebilir. Peki doğru tanı nasıl konulur, en etkili tedavi yöntemi nedir?

Süs Havuzu Faciasında 4 Kişi Tutuklandı

Süs havuzu faciasında 4 tutuklama KIRKLARELİ – Kırklareli’nde bir çay bahçesinde süs havuzunda elektrik akımına kapılan 1’i çocuk 4 kişi yaralanmıştı. Olayla ilgili gözaltına alınan 5 şüpheliden 4’ü tutuklandı. Yayla Mahallesinde bulunan Mehmet …

Taşikardi nedir? Taşikardi neden olur?

Taşikardi, sinüs ritminin dinlenme sırasında olabilecek normal oranını aşmasıdır. Genel olarak dinlenme sırasında nabzın dakikada 100’ü aşması yetişkinlerde taşikardi olarak kabul edilmektedir. Dinlenme hızının üzerindeki kalp atış hızları normal …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir