Ünlü giyim firması çalışanları askere gidince fabrikayı kapattı

Rus giyim, kot ve ayakkabı üreticisi Gloria Jeans (GJ), üretim süreçlerinin durma noktasına geldiğini, personel eksikliğinin operasyonel maliyetleri artırdığını ve verimliliği düşürdüğünü ifade etti. Bu sebeple, fabrikaların kapatılmasına karar verildiği belirtildi.

Rusya-Ukrayna savaşının Rus ekonomisine olumsuz etkileri artarken, Gloria Jeans (GJ) Asya ülkelerine işletmelerin bir kısmını taşıma kararı aldıktan sonra, Rostov bölgesindeki Şahlar ve Novoşahinsk şehirlerinde bulunan fabrikalarını kapatacağını duyurdu. Şirket yetkilileri, Ukrayna’daki savaşa katılan birçok çalışan nedeniyle üretimin zarar gördüğünü ve sürdürülemez hale geldiğini açıkladı. Kapatılacak iki fabrikada 1500’den fazla işçi çalışıyordu.

SEKTÖRÜN DİĞER FİRMALARINA UYARI

Şirketin aldığı karar, tekstil sektöründeki diğer firmalar için bir uyarı niteliği taşıyor. Personel yönetimi ve üretim planlamasının önemine dikkat çeken uzmanlar, benzer sorunların yaşanmaması için firmaların stratejik planlamalarını gözden geçirmeleri gerektiğini vurguluyor.

Bu gelişme, Rusya’daki tekstil sektöründe personel yönetimi ve üretim süreçlerinin kritik olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Şirketlerin, operasyonel sürekliliği sağlamak adına insan kaynakları ve üretim planlamasında daha etkili olmaları gerektiği belirtiliyor.

Related Posts

Türkiye’nin turizm geliri yılın ilk çeyreğinde arttı

Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu.

Bulgaristan’da euroya geçiş öncesi konut fiyatları hızla artıyor

Euroya geçiş süreci ve düşük faiz oranları, Bulgaristan’da konut fiyatlarının hızla artmasına sebep oldu.

Türkiye’nin önceleri hakim olduğu pazar artık tehlikede: Üretim payı düşüyor!

Türkiye’nin dünya fındık üretimindeki payı son yıllarda azalma gösterdi. İhracatta artış olsa da, global tüketim artışından alınan pay düştü. Fındık sektörü, bu trendin devam etmesi halinde pazar kaybı yaşanabileceğinden endişeli.

Sadece o ilde 2 milyon TL’nin altına ev satılıyor

Endeksa’nın oluşturduğu ‘Türkiye’de konut piyasası analizleri’ raporunda, ortalama konut fiyatı 4 milyon 89 bin TL olarak belirlendi. Raporda ortalama konut fiyatının 2 milyon TL’nin altında kaldığı tek bir şehir yer alıyor.

Şiddetli İstanbul depremi sonrası gözler konut sigortalarında! Deprem fiyatları yükseltti mi?

İstanbul’da yaşanan 6.2’lik büyük depremin ardından zorunlu deprem sigortası ve özel konut sigortalarının önemi bir kez daha gün yüzüne çıktı. Türkiye genelinde ise 20 milyon konutun sadece 11.2 milyonu zorunlu deprem sigortalı. Peki son yaşananların ardından fiyatlar ve talepte bir artış oldu mu? İstanbul’da zorunlu deprem sigortası ve konut sigortası yaptırmak isteyen bir kişi ortalama ne kadar ödüyor? İşte detaylar…

15 milyon dolar yatırım yaptı

İDO, 15 milyon dolarlık yatırımla filosuna 4 yeni arabalı vapur eklediğini duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir