4 telefon modeli ve 1 hoparlör toplatılıyor: İade hakkı var

BTK, Güvensiz Cihazları Toplatıyor: İşte Detaylar

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), güvenlik standartlarına uymayan bazı elektronik cihazları tespit etti ve Ticaret Bakanlığı harekete geçerek piyasadan 4 cep telefonu ve 1 kablosuz hoparlör modelini toplatacak.

  • Reeder marka “S19 Max Pro S Zoom”
  • Dijitsu marka “DCT 90”
  • Hiking markasına ait “X11” ve “X9”
  • Mercusys markalı “AC 1200”

Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi (GÜBİS) bildirimine göre, söz konusu cihazlar Telsiz Ekipmanları Yönetmeliği kriterlerini karşılamadığı için toplatılacak. Bu kriterler arasında insan sağlığı, elektromanyetik uyumluluk ve radyo spektrumunun verimli kullanımı gibi unsurlar bulunuyor.

Para İadesi veya Değişim Hakkı

Ticaret Bakanlığı, halk sağlığı ve güvenliği açısından asgari standartları karşılamayan ürünleri denetliyor ve toplatıyor. Vatandaşlar, toplatılacak ürünlere sahipse satın aldıkları yere başvurarak para iadesi veya ürün değişimi hakkını kullanabilirler.



Related Posts

İhracatta nisan ayında geçen yıla göre artış

Uludağ İhracatçılar Birliği UİB’nin 2025 Nisan ayı ihracat rakamları açıklamasına göre nisan ayında ihracatı 3,2 milyar dolar olan UİB’nin, yılın ilk 4 aylık ihracat tutarı da 13 milyar 65 milyon 358 bin dolar oldu.

OPEC üyesi 8 ülke üretim artışı planını hızlandırdı

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubu üyesi 8 ülke, haziranda bir önceki aya göre günlük 411 bin varil üretim artışına gidecek.

Suriye’den Türkiye’ye enerji alanında yatırım çağrısı

Suriye Enerji Bakanı Muhammed el-Beşir, Türk şirketlerine ülkesinin enerji sektörüne yatırım çağrısında bulunarak, “Suriye’de enerjinin her alanına yatırım yapılabilir. Arama, sondaj, rafinaj, iletim, hatları ve santrallerin rehabilitasyonu, rafinerilerin yeniden inşası ve madencilik alanında çalışma imkanları mevcut” dedi.

Zirai dondan etkilenen ağaçlarda budama ve sulama işlemlerine dikkat edilmeli

Tarım ve Orman Bakanlığı, 34 ilde 16 meyve türünü etkileyen zirai don olayının ardından ağaçlara nasıl bakım yapmaları gerektiğine dair çiftçilere öneri ve uyarılarda bulundu.

Yurtdışı sitelerinden alışverişlerde kişisel bilgi paylaşımına dikkat çekildi

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, yurtdışı sitelerden alışverişlerde hem kişisel bilgilerin hem de banka bilgilerinin kaydedildiğini belirtti.

Çiftçi fiyat sormaya bile korkuyor: Hibe de yetmiyor, satış da yok!

Osmaniye’de tarımsal alet satışı yapan esnaf Mehmet Demir, çiftçinin alım gücünün dibe vurduğunu söyledi. “Fiyat artışları, gelir kaybı ve düşük kazançlar hem çiftçiyi hem bizi bitirdi” diyen Demir, Tarım Bakanlığı’nın teşviklerinin bile karşılık bulmadığını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir